Papp og tørris i praksis
Vi er ganske stolte over å kunne slå fast at den innovative emballasjen vår erstatter både EPS-fiskekasser og gel-is. Egentlig er det overraskende enkelt. Men sånn er det jo med de fleste gode løsninger? Prisvinneren består av en eske, et lokk og et innlegg. Alt i samme pappkvalitet – vi kaller det «dobbel-dobbel» – fordi vi kombinerer to lag med bølgepapp. I innlegget er det plass til «snø» av tørris. Når laksestykkene pakkes ute på Frøya holder de en temperatur på 6 grader. Så gjelder det å tilpasse mengden tørris etter vekten på innholdet. Da vil tørrisen kjøle laksen ned til under 0 grader, uten at stykkene får frostmerker eller fryser til. Dette har med bølgepappen å gjøre. På grunn av luftrommet den skaper, synker temperaturen kontrollert og holder seg stabil hele tiden, mens fisken er underveis. Eskene er naturligvis også tilpasset de spesialdesignede kjølecontainerne som ruller avgårde mot butikkdisker og middagsbord. Og når lasten er framme, er tørrisen borte, fisken like fantastisk fersk og eskene klare til å slås sammen og resirkuleres. Vinn-vinn for alle.
Hvem sin idé var det egentlig?
All testing foregikk hos Frøyas AS, og uten Øyvind Kiland hadde ikke akkurat denne esken blitt til. Men det er jo sånn vi liker å jobbe med kundene våre. Tett på. Jo nærmere produktet, desto bedre løsning.