Hva er bølgepapp

Bølgepapp er et emballasjemateriale som brukes til transport- og eksponeringsemballasje for alt fra møbler, bildeler og hvitevarer, til medisiner og næringsmidler, og er verdens mest anvendte transportemballasjemateriale. Bølgepapp produseres i flere ulike fluter fra 1 mm til 7 mm tykkelse. Bølgepapp består av 3 til 5 lag med ulike type papir.
Send prisforespørsel
Fontstørrelse

Bølgepapp – det miljøvennlige og økonomiske alternativet

Bølgepapp er verdens mest brukte materiale i produksjon av emballasje og åpner for uendelige muligheter.  Materialet har flere åpenbare fordeler og er blant annet;
  • resirkulerbart
  • miljøvennlig
  • transportvennlig
  • økonomisk
  • fleksibelt

Med bølgepapp svarer vi på store ordre så vel som små spesialordre, samtidig som vi holder kostnadene nede.
 
Bølgepapp
I Norge bruker vi ca.190.000 tonn bølgepapp hvert år, hvorav ca. 80.000 tonn kommer fra importerte varer. Bølgepapp er 100% gjenvinnbart, og i 2000 ble ca. 90% av all brukt bølgepapp i det norske markedet samlet inn og gjenvunnet.

Bølgepapp består vanligvis av tre lag papir laget av cellulosefiber. Bølgepappen blir produsert ved en kombinasjon av to lag papir av fiber fra gran og furu, kalt liner (dekkpapir). Dette er limt til et bølget papir, derav navnet bølgepapp, som er laget av fibere fra bjerk, kalt flute. Limet som benyttes i produksjonen av bølgepapp er basert på maisstivelse som er 100% biologisk nedbrytbart. Disse tre lagene av papir er sammensatt på en måte som gir bedre styrke enn ett enkelt lag, og konstruksjonen gir bølgepappen kraftig stivhet og motstand mot slag og støt. Luftsirkulasjonen i rillene virker også som isolasjon som hindrer temperaturforskjeller. Etter at bølge-pappen er produsert i store "flak", blir den kuttet og foldet i en uendelig variasjon av form og størrelse. Det er mange typer bølgepapp, hver og en med forskjellig flute-høyde og profil. Dette gir et utall av forskjellige kombinasjoner og nesten ubegrensede muligheter til å designe emballasje med forskjellig karakteristikk og utforming. Det er nettopp slike forhold som gjør bølgepapp til et unikt emballasjemateriale. Det er kun fantasien som setter begrensninger, og man kan kostnadseffektivt konstruere skreddersydde og miljøvennlige emballasjeløsninger for ethvert produkt og formål.

Last ned brosjyre om bølgepapp

Spørsmål: Kontakt oss!

Relaterte sider

Verdt å vite
Ord og uttrykk
Media
Veiviser til et godt display
Emballasjeguiden
Massivpapp
Trykkmetoder