Arcwise®: Stikk deg frem med runde hjørner

Arcwise®: Stikk deg frem med runde hjørner
Arcwise®-produkter med sine unike runde hjørner.
Arcwise® er betegnelsen på en ny og innovativ bøyelig emballasje i bølgepapp. Produktet gir unike muligheter innenfor pakningsdesign med sine myke former og runde hjørner. 
Den formbare bølgepappen Arcwise® gjør det mulig å skape emballasje og display med runde og myke former der man i dekoren kan følge varemerkets budskap fra langside til kortside uten å avbrytes av et spisst hjørne. Produktet støtter således merkevareeiernes stadige søken etter en innpakning som skal skille seg ut i et svært konkurranseutsatt marked.
– Det handler om å skape den rette følelsen. Hvis formen på produktet anses å være viktig for merkevaren, kan den nå både gjenspeiles og fremheves i emballasjen, forklarer salgssjef for display i Glomma Papp, Trond Ludvigsen.
– Dette er en helt ny teknologi som gir en unik mulighet til å integrere grafisk design med en bueformet emballasje som, til tross for sine myke former, har alle kvalitetene og stivheten til bølgepapp. Med overlegen emballasjekvalitet, bærekraftighet og nye funksjoner har Arcwise® dermed åpnet en ny verden av innovative designmuligheter, sier han og ramser opp noen av fordelene:
  • Økt blikkfang og fokus ved hjelp av buede former
  • Salgsutløsende
  • Unik emballasjestivhet
  • Design som skiller seg ut
  • Økt attraksjon ved å integrere grafisk design med buede former
  • Større synlige trykkflater med hjelp av de buede hjørnene. 

Forpakningskonseptet er utviklet av SCA Forest Products AB i samarbeid med Glomma Papp AS, som nylig ble belønnet for nytenkningen.
 

Prisvinnende innovasjon

mb15960-2-2-934x525
Arcwice®-produktet ”Vasa Rink” ble nylig premiert med ”World Star Award 2017” under Scandinavian Packaging Associations messe i Sandefjord for sin unike form og ikke minst gjenbrukspotensialet som bordhockeyspill. Emballasjen er utviklet som ytterforpakning til en drikkevare. Når alle flaskene er fjernet kommer det til syne en hockeybane i bunnen på trauet, og emballasjen kan dermed leve videre. "Hockeyrinken" ble utviklet av SCA i samarbeid med Glomma Papp og Vasa bryggeri i Sverige og produsert av Glomma Papp AS på deres BHS-bølgepappmaskin og tykket på bedriftens Dürst digitale trykkmaskin.
– Vi har vært med på prosessen fra starten, og bak resultatet ligger både forskning, spisskompetanse og evnen til å tenke nytt, forteller Ludvigsen stolt og henviser til SCAs og Glomma Papps innovative stab i produktutviklingsavdelingen.
– Vitenskapelige studier blant annet fra Harvard viser at folk i allmenhet tiltrekkes mer av runde former enn av firkanter, og at formen på pakningen er avgjørende for hvordan mennesker reagerer på den. Setter vi det i sammenheng med at innpakning har mindre enn ett sekund på å fange oppmerksomhet fra kundene, sier det seg selv at en god emballasje er avgjørende for å vinne oppmerksomheten i knivskarp konkurranse mot andre produkter, fastslår han.
 

Overlegen kvalitet

Som et resultat av de runde formene har Arcwise-produkter i mange tilfeller en overlegen ytelse til sammenligning med vanlig bølgepapp på grunn av dens høye trykkfasthet og stivhet. Likevel kan Arcwise-emballasje sendes i plano og monteres i jigg eller i pakkemaskiner, noe som medfører en effektiv logistikk. Takket være stivheten og styrken i bueformen kan man i tillegg i enkelte tilfeller redusere materialbruken med opp til 30%.
– Vi finner mange eksempler i naturen hvor objekter søker en buet form for å optimalisere sin styrke, og på bakgrunn av den gode materialutnyttelsen er Arcwise også et konsept som passer inn i en bærekraftig ramme, påpeker Ludvigsen til slutt.
 

Våre salgskonsulenter hjelper deg med å igangsette utviklingsprosessen og kan gi deg nyttige råd for å komme riktig og raskt i gang. Tid og økonomi er ofte vesentlige faktorer. Vår bransjekunnskap er din trygghet.
 

Aktuelle nyheter

ScanStar til Cloettas Kick prepakk display

Vi er heldige, som igjen har vunnet en ny ScanStar.

Ny WorldStar til oss

Vi har vunnet Worldstar-pris for 2021. Denne gangen vant vi WorldStarpris med østersemballasjen «Drainproof Wild Oyster Box», som har hjørner som ikke lekker vann. 

Det krever kunnskap å ta bærekraftige emballasjevalg

EU-krav som må innfris innen 2025, pålegger oss
blant annet å gjenvinne 50.000 tonn mer plastemballasje
enn dagens nivå på 64.000 tonn, samt å
erstatte plast med andre materialer der det er mulig.

Spørsmål: Kontakt oss!

Send prisforespørsel
Fontstørrelse